Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

MOR

Modular Office Renovation (MOR) is de naam van een op de Technische Universiteit Delft ontwikkeld concept ingediend bij de Solar Decathlon Europe. Er zijn vele (circa 55% van de markt) kantoorgebouwen in Nederland die slecht geïsoleerd zijn en een energielabel lager dan C hebben. MOR heeft als doel deze snel en betaalbaar om te kunnen vormen tot multi-functionele en zeer duurzame gebouwen. Kernprincipes zijn daarbij modulaire bouw en aanpasbaarheid. Zo zijn een viertal modules ontwikkeld waarmee de kantoorgebouwen gerenoveerd kunnen worden, te weten: een gevelmodule, een keuken/badkamer module, een slaapkamer module en een muurmodule. In het kader van duurzaamheid is het doel gesteld om een netto positieve bijdrage aan de omgeving te leveren wat betreft energie (meer energie opwekken dan wordt gebruikt), water (meer water zuiveren dan wordt vervuild), lucht (ook buitenlucht filteren en zuiveren), biomassa (groen dak en aquaponics) en materialen (demontabel ontwerp en gebruik materialenpaspoort).

Bronnen:

http://mor.tudelft.nl

https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4759361/betaalbare-starterswoning-circulair-duurzaam-wk-bouwen-tudelft-mor-kantoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *