Waarom

In de maatschappij is een toenemend besef van het belang van duurzaamheid. De circulaire economie wordt door velen gezien als het alternatief voor de huidige lineaire consumptie maatschappij. De wetenschap voedt dit denken door veelvuldig aan te tonen dat wij mensen met ons huidig gedrag grote onomkeerbare invloed hebben op de natuur.

In de bouw worden enorme hoeveelheden grondstoffen gebruikt om te voorzien in behoeften van de moderne mens. We weten nu dat deze grondstoffen eindig zijn en dat de productie van de grondstoffen, het bouwen zelf en het gebruik van de gebouwen grote invloed heeft op het klimaat. Met het oog op de toekomst doen we er goed aan onze kennis hiervan te vergroten.

De tijd dringt. Voor persoonlijke en algemene bewustwording wordt dagelijks op deze site iets gepost wat te maken heeft met duurzaamheid in de bouw. Een soort van digitale scheurkalender, waarbij je je niet naar kennis scheurt maar swipet. Zo ontstaat er door het jaar heen een mooie collectie aan ideeën en feiten waar we van kunnen leren.

Chris Noteboom, januari 2019