Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

MycoTree

Een tijdelijke constructie met een vertakkende structuur is ontworpen met mycelium, wat de lange schimmelketens zijn die paddenstoelen onder de grond vormen. De constructie is opgebouwd uit blokken en is zo ontworpen dat er alleen drukkrachten optreden aangezien het materiaal daar het meest geschikt voor is. Allereerst zijn mallen gemaakt die vervolgens gevuld zijn met organisch materiaal en mycelium. Daar waar het blok aansluit op een ander blok is een bamboe kopplaat via deuvels bevestigd aan het blok. Architect Dirk Hebel die de  Sustainable Construction unit aan de Karlsruhe Institute of Technology leidt stelt daarbij dat je in twee weken al elke vorm kan laten groeien die je wilt hebben. Het project is samen met engineer Philippe Block, oprichter van Block Research Group aan de ETH in Z├╝rich, gerealiseerd en gebouwd in Seoel, Korea.

Zie ook de post over bakstenen van mycelium, hier.

Bronnen:

https://www.dezeen.com/2017/09/04/mycotree-dirk-hebel-philippe-block-mushroom-mycelium-building-structure-seoul-biennale/

http://redesign.mycotechcorp.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *