Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

Circulaire dekvloer

In het Biosintrum is een dekvloer toegepast waarin Miscanthus (olifantengras) is verwerkt. Hierdoor is de dekvloer veel duurzamer dan een standaard cement-dekvloer. Hoogwaardig hergebruik is echter nog steeds onmogelijk; er zal gesloopt moeten worden als de dekvloer vervangen dient te worden. Er zijn echter ook oplossingen mogelijk waarbij de dekvloer dusdanig circulair is dat deze eenvoudiger vervangen kan worden. Zo heeft Cemwood de BouwBelang MKB Trofee 2019 ontvangen voor de oplossing met versteende houtsnippers die gebruikt kunnen worden om een egale herbruikbare ondergrond te creëren waarin leidingen verwerkt zijn. De houtsnippers (waarin CO2 opgeslagen zit) worden versteend waardoor ze hun capillaire werking verliezen en bestand zijn tegen schimmels en ongedierte. De vloer heeft goede temperatuur en geluidsisolerende eigenschappen. Door het geringe gewicht van de vloer is deze ook geschikt voor renovaties.

Bronnen:

https://www.bouwwereld.nl/bouwkennis/arbitrage/vloeren/circulaire-dekvloer-in-de-prijzen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *