Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

EWICON-R

Windmolens ofwel windturbines bevatten altijd een draaiend deel waarmee energie kan worden opgewekt. Een alternatieve manier van het opwekken van energie wordt onder Europese subsidie onderzocht door een consortium waaronder Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het concept EWICON-R staat voor Elektrostatische Windenergie Convertor met Recirculatie van de deeltjes. Het ontwerp bevat geen bewegende delen om onderhoud en (geluids)overlast voor de omgeving te minimaliseren. Energie wordt opgewekt doordat elektrisch geladen deeltjes in de wind gebracht worden die naar een stroomcollector geblazen worden. Elektrostatische lading wordt met een stroomcollector opgevangen waardoor hoge spanningen opgewekt worden. Mecanoo architecten ontwikkelde samen met de TU Delft eerder het EWICON concept.

Bronnen:

http://www.op-oost.eu/Actueel/Nieuwsberichten/Wind-mee-voor-EWICON-R.html

https://www.mecanoo.nl/Projects/project/61/Ewicon?t=6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *