Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

EN15804

De Eurocode EN15804 Duurzaamheid van bouwwerken – Milieuverklaringen van producten – Basisregels voor de productgroep bouwproducten is ook in Nederland van toepassing verklaard. De norm borgt dat alle Environmental Product Declarations (EPDs) bepaald en gecontroleerd worden op een geharmoniseerde manier. Ook is het doel van de norm dat de EPD op een accurate en niet-misleidende manier de duurzaamheid van een bouwproduct, dienst of proces weerspiegelt. De basis van een EPD is een LevensCyclusAnalyse (LCA) zodat de duurzaamheid van product, dienst of proces holistisch wordt beschouwd. De verantwoordelijkheid voor de EPD en de juistheid van de informatie is de verantwoordelijk van de fabrikant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *