Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

EN16757

In Eurocode EN15804 worden basisregels gegeven voor het bepalen van de duurzaamheid van producten, diensten of processen, vastgelegd in Environmental Product Declarations (EPDs). In Eurocode EN16757 worden specifieke regels gegeven voor betonelementen. De LevensCyclusAnalyse (LCA) dient gedaan te worden voor een functional unit, waarmee een specifiek product, gebruik en karakteristieken worden aangeduid. Zo dient bijvoorbeeld de milieu impact van 1 meter betonbalk bepaald te worden met de daarbij samenhangende performance, zoals draagkracht en brandbestendigheid.

In de bijlage van de norm wordt beschreven hoe de hoeveelheid CO2 berekend kan worden die beton middels het proces carbonatatie kan opnemen. Daarnaast wordt beschreven hoe de levensduur bepaald kan worden van een betonnen element wat grote invloed heeft op de duurzaamheid van een betontoepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *