Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

EVA-Lanxmeer

De ecologische wijk Lanxmeer in gemeente Culemborg omvat ruim 300 woningen, kantoorgebouwen, scholen, een zwembad en veel openbaar groen. Auto’s worden niet toegelaten en dienen aan de rand van de wijk te parkeren. De gemeente en stichting E.V.A. (Ecologisch Centrum voor Educatie, Voorlichting en Advies) hebben in 1997 in directe samenwerking met de aspirant-bewoners de eerste fase gebouwd. Gebouwen zijn energiezuinig en gebouwd met materialen die in alle fasen van de levenscyclus minimale milieubelasting opleveren. Verschillende vormen van duurzame energieopwekking worden gecombineerd, zoals PV-panelen en een centrale warmtepomp die opgepompt drinkwater afkoelt en zo warmte genereert. Verder wordt regenwater gebufferd en gefilterd. Afvalwater wordt daarnaast plaatselijk gezuiverd en opnieuw gebruikt.

Bronnen:

http://www.eva-lanxmeer.nl/over/inspiratie/folder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *