Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

Lilla Integralen

In de Zweedse stad Linköping is een nieuwbouwwijk een bouwblok met vier appartementen gebouwd met een relatief duurzame stalen gevel. De Zweedse architect Thomas Sandell werd geïnspireerd door oude industriële gebouwen en koos voor voorgelakte sinusvormige geprofileerde platen. Het golfpatroon zorgt voor interessante reflecties en resulteert in eenvoudige en mooie hoekdetaillering. De coating op het staal betreft een GreenCoat in Metallic Silver en heeft een zeer goede corrosie- en krasbestendigheid. Daarnaast wordt in het productieproces van de coating Zweedse raapzaadolie toegepast, in plaats van standaard aardolie. Het project is genomineerd voor de World Architecture Festival (WAF) Award 2019 in de categorie “Voltooide gebouwen: Huisvesting”.

Bronnen:

https://www.sandellsandberg.se/content/lilla-integralen-vallastaden/

https://www.ssab.nl/products/brands/greencoat/lilla-integralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *