Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

WELL – Lucht

EƩn van de WELL certificering categorieƫn is Lucht. Schone lucht is namelijk van groot belang voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Elk mens ademt dagelijks 15.000 liter lucht in. Luchtkwaliteit is vaak slecht door verkeer, bouwwerkzaamheden, landbouwactiviteiten of industrie. Deze lucht komt in gebouwen en kan verder vervuild worden door het vrijkomen van schadelijke stoffen uit bouwmaterialen of interieur of bijvoorbeeld door verbrandingssystemen. Vuile lucht veroorzaakt astma, allergische reacties en andere ziekten die te maken hebben met het ademhalingssysteem. Luchtkwaliteit heeft relatie tot effectiviteit van werknemers en wordt ook gerelateerd aan het Sick Building Syndrome (SBS), waarvan irritaties van ogen, huid en luchtwegen en hoofdpijn en vermoeidheid symptomen zijn. Ventilatiesystemen en de manier van luchtzuivering kunnen grote invloed op de luchtkwaliteit in een gebouw hebben. Zo wordt verdringingsventilatie gepromoot en dient tocht vermeden te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *