Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

Vertical

In Amsterdam, vlakbij station Sloterdijk wordt een 70 meter hoge nieuwe toren ontwikkeld, genaamd Vertical. Het plan bevat ruim 140 woningen en kenmerkt zich door de groene gevels en diversiteit daarin. Het principe van ‘Biophilic Cities’ is toegepast waarbij gestreefd wordt naar hoge woondichtheid in combinatie met het alom aanwezig zijn van groen. Vier architecten en een landschapsarchitect werkten samen aan het ontwerp. Aldus de landschapsarchitect: “Dit is echt heel hoog stedelijk wonen op een heel natuurlijke manier.”

Het groen met daaronder extra buffer voor regenwater, vermindert risico op wateroverlast tijdens hevige buien en maakt hergebruik van water mogelijk. Door het groen op de daken en in de gevels warmt het gebouw ook minder snel op in de zomer. Op het groen komen insecten af waar weer vogels op af komen. Nestkasten, kieren en gaten zorgen voor broedplaatsen voor deze vogels.

Toekomstige bewoners van Vertical kunnen eenvoudig gebruik maken van de trein met het station op loopafstand. Het gebruik van deelauto’s wordt gestimuleerd door in samenwerking met een externe exploitant twee elektrische auto’s in de parkeergarage te plaatsen.    

Architecten: NL architects, Space Encounters, Donna van Milligen, Chris Collaris en DS landschapsarchitecten.

Bronnen:

https://amsterdamvertical.com

https://www.heijmans.nl/nl/projecten/sloterdijk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *