Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

Bakstenen van afval

Het Nederlandse bedrijf StoneCycling maakt esthetisch aantrekkelijke bakstenen van afvalmateriaal onder de productnaam WasteBasedBricks. Afgekeurde klei uit standaard baksteenproductie, oude wc potten of bijvoorbeeld glas kan allemaal verwerkt worden in de nieuwe stenen die voldoen aan dezelfde eisen die gelden als voor normale bakstenen. De stenen hebben mooie namen als Aubergine, Wasabi of Truffel. Ook is nagedacht over een duurzaam productieproces: “De WasteBasedBrick kan tot 300 graden minder warm worden gebakken dan een conventionele steen. Daardoor nemen de energie- en productiekosten significant af en komt er bovendien 25 tot 35 procent minder CO2-uitstoot vrij.” Diverse huizen zijn reeds met deze stenen bekleed. Voor meer informatie zie: https://www.stonecycling.com/

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *