Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

50% Reductie CO2 in 2030

In Nederland wordt met het Klimaatakkoord gericht op 50% CO2 reductie ten opzichte van 1990 (ijkjaar). Dit is in lijn met het Parijs-akkoord uit 2015. In 2050 is de klimaat doelstelling CO2 neutraal. Deze doelstellingen zorgen ervoor dat de opwarming van de aarde gelimiteerd wordt tot ongeveer 1,5 graden Celsius. Bij deze opwarming bestaan al grote risico’s voor bijvoorbeeld koraal en smelten poolkappen, maar bij een grotere toename lopen diverse ecosystemen gevaar en is er grote kans op natuurrampen (zoals overstromingen). Dit volgens een belangrijk rapport van het IPCC2018 met meer dan 6000 wetenschappelijke referenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *