Duurzame Scheurkalender

Elke dag leren over duurzaamheid in de bouw!
Bouw

Klein Amsterdam

In Amsterdam Noord is de basisschool ‘Klein Amsterdam’ gebouwd conform circulaire en modulaire principes. De basis van het gebouw bestaat uit 34 houten modules die per vrachtwagen naar de bouwlocatie zijn vervoerd. De afmeting van een module is 8,7 meter bij 3,3 meter. Na vijf jaar staat een uitbreiding met 12 extra houten modules gepland. Het gebouw is zo ontworpen dat het tevens verplaatst kan worden aangezien pas na enkele jaren het definitieve kavel beschikbaar is. Verbindingen zijn derhalve demontabel en het gebouw is via betonnen poeren op staal gefundeerd.

Opdrachtgever: Stichting Leren in de Tussenruimte; Architect: SeARCH; Aannemer: De Groot Vroomshoop.

Bronnen:

https://degrootvroomshoop.nl/bouwsystemen/het-duurzame-permanente-en-verplaatsbare-schoolgebouw-is-klaar/

https://www.search.nl/#!content/klein-amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *